Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за непълнолетни

...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за непълнолетни
Коментари Харесай

Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за непълнолетни в дискотеките и баровете

Навръх Деня на детето полицията във Варна провежда хайка за малолетни в нощните заведения и питейните заведения. В акцията се включиха и от Регионалната здравна ревизия в града, с цел да открият дали се продава алкохол на подрастващите. 

Среднощните инспекции на полицията дадоха резултат, защото бяха открити общо 12 малолетни младежи, които бяха решили да се забавляват след среднощ. На всички тях Министерство на вътрешните работи сформира предупредителни протоколи. Освен за малолетни, полицията ревизираше и за разпространяване на опиати. 

Малко след среднощ служители на реда влязоха в питейни заведения и нощни заведения на крайбрежната алея във Варна. Униформените ревизираха най-много за малолетни лица в заведенията, както и за разпространяване на опиати.

Минути след началото на акцията още в първото заведение бяха открити лица под 18 години, без компаньон. Част от клиентите бяха сюрпризирани, но повечето утвърдиха инспекциите. А с цел да ревизират дали на подрастващите се продава алкохол, в акцията се включиха и от Регионалната здравна ревизия, които не установяваха нарушавания, предава NOVA.

" При извършената профилирана полицейска интервенция довечера бяха установени 12 непридружени малолетни лица. И полицейските чиновници сформираха протоколи за полицейско предизвестие на родителите им ", съобщи Светла Златева, говорител на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.

А протоколите са предупредителни, поради влезлите неотдавна промени в закона, които гласят, че малолетните би трябвало да носят със себе си авансово попълнена декларация от родител по пример. От Министерство на вътрешните работи обаче са безапелационни, че при следващи инспекции ще има санкционирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР